OPLEIDING

Het EPC Airline Career Program

Het Airline Career Program is geschikt voor kandidaten van 18 tot en met 30 jaar. Deze voltijdse opleiding tot lijnpiloot duurt 18 tot 22 maanden, waarna de kandidaten afstuderen met een EASA licentie en ruim 20% meer ervaring in vergelijking met andere opleidingsinstanties. Een uitgebreide post-training begeleiding maakt deel uit van het programma.

Het aantal kandidaten per academiejaar wordt bewust beperkt, wat leidt tot een gepersonaliseerde training en hogere opleidingskwaliteit. Hierdoor hebben EPC studenten een hogere aanwervingskans bij Belgische en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen.

Fase 1 - Antwerpen (4-6 maanden)

Je neemt een vliegende start met een reeks intensieve sessies op full-motion simulator, waarbij de belangrijkste basisprocedures worden aangeleerd. Zo ben je in een mum van tijd klaar voor de eerste échte vlucht! Zodra je plaatsneemt in de cockpit en de throttle naar voren brengt, besef je dat het menens is: “Je wordt piloot!” Trainingsvluchten en simulator sessies worden afgewisseld met klassikale theorielessen. Via onze E-gle iPad App raak je in sneltempo vertrouwd met de technische begrippen en principes.

Fase 2 - Californië (6 weken)

Na enkele maanden intensieve training te Antwerpen vinden de eerste examens plaats. Nadien vertrek je voor een periode van 6 weken naar onze Campus te Californië (SoCal Pilot Center). Je bouwt vliegervaring op in het meest prestigieuze luchtruim ter wereld en maakt trips naar unieke bestemmingen zoals Los Angeles (LAX), Catalina Island, Las Vegas, Grand Canyon, Big Bear enz. Je verblijft er samen met je medestudenten in de gloednieuwe SoCal Pilot Mansion (inclusief privé-slaapkamer voor elke student). Na deze training staan je skills op topniveau en ben je klaar voor de volgende fase.

Fase 3- Antwerpen (10 maanden)

Terug in België, bouw je je theoretische kennis verder op en wordt de praktijk voortgezet op een tweemotorig toestel. Hierna start je met instrumentvliegen. Deze fase wordt afgerond met een reeks intensieve examens.

Fase 4- Västerås (2 weken)

De eindstreep is in zicht! Tijdens het laatste deel van de opleiding, train je in een Boeing 737NG simulator. Hiervoor reis je 2 weken naar Västerås (Zweden).  Je leert er werken in een multi-crew cockpit en wordt onderworpen aan talloze noodprocedures. 

Na de opleiding

Als lid van de International Pilot Center Alliance (IPCA) genieten alle EPC studenten van een uitgebreide post-training begeleiding. Deze heeft tot doel maximale ondersteuning te bieden bij sollicitatie en aanwerving.

Deze begeleiding omvat:

  • Job opportuniteiten identificeren en faciliteren.
  • Samenwerking en contacten onderhouden met oa. ASL Group, Brussels Airlines, JetairFly, TNT Airways, Aerodata, de Aviation Factory, etc.
  • Sollicitatietraining (CV, motivatiebrief, Social Media Profiling).
  • Opstellen en verspreiden van het Standardized Student Training Overview.
  • Liaison met de HR departmenten van diverse luchtvaartmaatschappijen.
  • Pre-type rating assessments en training.
  • Currency program: theory & simulator refreshers.