PRIVATE PILOT - AIRPLANE (PPL-A)

Je wil Privé Piloot worden!

Je wil leren vliegen met een vliegtuig en de ultieme vrijheid ervaren. Behaal je Privé Piloot Licentie (PPL-A) en vlieg met of zonder passagiers naar jouw favoriete bestemmingen. 

De Opleiding

Starten met de opleiding is eenvoudig:

  • Stap 1: Bestel je Theoriepakket voor 1.199 EUR.
  • Stap 2: Plan je eerste Simulatorsessie.
  • Stap 3: Plan je eerste Trainingsvlucht.

De opleiding bestaat uit twee onderdelen:

Theorie

Ons uniek distance learning systeem maakt de theorie opleiding niet alleen efficiënt, maar vooral leuk. Het systeem omvat een combinatie van zelfstudie en klassikale lessen. De klassikale lessen zijn bedoeld als aanvulling op de zelfstudie en een verplicht onderdeel van de opleiding.

Lessen worden tweemaal per jaar georganiseerd. De eerste cyclus start telkens in februari, gevolgd door een tweede cyclus in september. Er zijn 5 lesdagen per cyclus (1 zaterdag per maand). Zie online kalender.

Na iedere cyclus wordt een intern examen georganiseerd om je kennis te toetsen. Hierna kan je deelnemen aan het officieel PPL-A examen.

Praktijk

Je praktijk training verloopt simultaan met je theorie. Door een unieke combinatie van simulator en vliegtuigsessies, train je efficiënter en bereik je sneller je doel.

Sessies worden maandelijks ingepland op basis van jouw beschikbaarheid. Op deze manier kan je je nieuwe vlieghobby prima combineren met je job en gezin.

Je traint met de meest moderne glass cockpit Cessna vliegtuigen, uitgerust met autopiloot en lederen interieur.

Tijdens je eerste sessies leer je de basisprincipes van het vliegen en raak je vertrouwd met de cockpit. Al snel zal je in staat zijn om zelfstandig op te stijgen en te landen, en ben je klaar voor je eerste solovlucht!

Nadien volgt de navigatiefase en ontdek je alle leuke luchthavens in België en verder. Tijdens de laatste vluchten van de opleiding word je klaargestoomd voor het praktische examen. 

Hierna mag je jezelf Privé Piloot noemen!

Ik wil starten!

Bestel je Theoriepakket telefonisch via: +32(0)3.281.84.29 of per e-mail: info@europilotcenter.be.

Kostprijs

Download onze brochure voor een gedetailleerde kostenraming:

DOWNLOAD PPL-A BROCHURE
PRIVE PILOOT IN 3 STAPPEN
1
Bestel je Theoriepakket
Het theorie pakket omvat het Online PPL cursusmateriaal, account op de EPC Online Campus, toegang tot de klassikale lessen, instructor feedback en intern examen.
2
Je eerste Simulatorsessie
Maak kennis met de full-motion simulator en krijg de basisprincipes onder de knie. De ideale voorbereiding voor je eerste echte vlucht!
3
Je eerste
Trainingsvlucht
Klaar voor het echte werk! Je instructeur neemt je mee op een eerste vlucht waarbij jij de aangeleerde basisoefeningen zelf zal uitvoeren. Dit smaakt naar meer!
BESTEL JE THEORIEPAKKET

De perfecte start!

Het Theoriepakket bevat:

  • Online theoriecursus
  • 5 klassikale lesdagen

Bestel nu aan 1.199 EUR

JOUW TRAINING
PRE-SOLO 
PHASE 1 (min. 18)
Tijdens de eerste fase leer je de basisprincipes van het vliegen en raak je vertrouwd met de cockpit. Al snel ben je in staat zijn om zelfstandig op te stijgen en te landen, en word je klaargestoomd voor je eerste solovlucht!
SOLO & X-COUNTRY 
PHASE 2 (min. 24)
Je eerste solo is een feit. In de navigatiefase ontdek je alle leuke luchthavens in België en vlieg je naar verschillende bestemmingen. Ook een buitenlandse vlucht staat op het programma.
EXAM PREP 
PHASE 3 (min. 3h)
In deze  laatste fase, word je door je instructeur voorbereid voor het praktijk examen. Hierna mag je jezelf Privé Piloot noemen en geniet je van de ultieme vrijheid. Een welverdiende beloning!
CLASSROOM SESSIONS
27
Jun 2020
PPL-A Classroom Session (Nº 5)
09:00 - 12:00: Flight Planning and Performance & 13:00 - 17:00: Human Performance and Limitations